GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ, MERSİN'İN KURTULUŞUNUN 100. YILINI ÖLÜMSÜZ BİR ESERLE TAÇLANDIRIYOR

Haber Tarihi : 04/03/2021

TOROSLAR BELEDİYESİ, MERSİN'İN KURTULUŞUNUN 100. YILINI ÖLÜMSÜZ BİR ESERLE TAÇLANDIRIYOR

Toroslar Belediyesi, Akdeniz'in incisi Mersin'in bir asırlık kültürel mirasını kitaplaştırıyor.

Kültürel ve sanatsal çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, bu kez de Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yılına özel bir kitap hazırlatarak kültür envanterine yeni bir eser daha kazandırıyor.

Türk Ocakları Mersin Şubesi işbirliğiyle yürütülecek olan çalışmada Mersin'in tarihsel detayları en ince ayrıntısına kadar gözler önüne serilecek.

"BİR ASIRLIK GURURU, NESİLDEN NESİLE AKTARIYORUZ"

Mersin'de doğup büyüyen, Mersin'de yaşayan, Mersin sevdalısı bir çok akademisyen, tarihçi ve edebiyatçıyı bir araya getirecek eser, Kurtuluşun 100. yılında okuyucularla buluşacak.

Milli Mücadele Döneminde kurtuluş için savaşmış Kuvayi Milliye kahramanlarının torunları da eser için yazılar yazarak atalarının kahramanlıklarını okuyuculara aktaracak.

Mersin'e dair bir çok konuya ışık tutacak eserde, Milli Mücadele Döneminde azim ve kararlılıkla kazanılmış olan şanlı zafer ve bu zaferin kahramanları yer alacak.

Eserde, akademisyenlerden oluşan bir yayım kurulunun titizlikle seçeceği deneme, makale ve hatırat yazıları bir araya getirilecek. Döneme ait orijinal fotoğrafların dijital renklendirme yöntemiyle ele alınacağı eserde, Kuvayi Milliye mücadelesini anlatan bir kahramanlık öyküsü de çizgi roman tekniğiyle sunulacak.

"BU ESERLER, GELECEĞE BIRAKACAĞIMIZ EN BÜYÜK MİRAS"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tarihi anlatan bu yazılı eserlerin geleceğe bırakılacak en büyük miras olduğunu söyledi.

Mersin'in değerlerini gelecek kuşaklara aktarmanın milli bilinç kazandırmak açısından bir sorumluluk olduğunu  belirten Başkan Yılmaz; "Türk Ocakları Mersin Şubesi ile birlikte çok güzel bir çalışmaya imza atıyoruz. Mersin'de doğup büyüyen, Mersin'de yaşayan, Mersin sevdalısı bir çok akademisyen, tarihçi ve edebiyatçıyı bir araya getireceğimiz bu çalışma ile kentimizde Milli Mücadele Dönemi ve atalarımızın bağımsızlığımız için yaptıkları kahramanlıklar anlatılacak. Bu çalışmalarla amacımız, milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihimizi bilen, atalarımızın zorlu koşullarda kazandığı zaferin değerini anlayan bir neslin yetişmesidir" şeklinde konuştu.

Türk Ocakları Mersin Şube Başkanı Dr. Ünal Kılıç da bu eserin Yiğit Mersin için bir vefa göstergesi olacağını ifade ederek, tarih şuurunun gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunun Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür etti.