GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN BİR VEFA ÖRNEĞİ; SAĞLIK KAHRAMANLARI PARKI

Haber Tarihi : 03/03/2021

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN BİR VEFA ÖRNEĞİ;

SAĞLIK KAHRAMANLARI PARKI

Toroslar Belediyesi, pandemi döneminde canla başla çalışan ve bu uğurda yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını anmak amacıyla "Sağlık Kahramanları" adını verdiği parkın açılışını yapmaya hazırlanıyor.

Toroslar Belediye Meclisi'nin Mart Ayı toplantısında, Korukent Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı ile Mersin Şehir Hastanesi Caddesi kesişiminde yer alan yaklaşık 2 bin metrekarelik alana "Sağlık Kahramanları Parkı" isminin verilmesine ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yapılan toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Başkan Yılmaz, tüm sağlık çalışanlarına minnettar olduklarını dile getirerek; "Koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu süreçte pandeminin kahramanları olan sağlık çalışanlarımızın fedakarca çalışmalarıyla gurur duyuyoruz. Bu illetten dolayı yaşamını yitiren  bir çok sağlık çalışanımız da var. Sağlık Kahramanları adını verdiğimiz bu parkımızla sağlık ordumuza minnet duyduğumuzu ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu  göstermek istiyoruz. Yine bu inanç ve ruhla salgını el birliğiyle atlatacak ve sağlıklı günlere hep beraber kavuşacağız. Parkımızın tüm Mersin halkına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

BAŞKAN YILMAZ, KADIN MECLİS ÜYELERİNİN KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, meclis toplantısının açılışında kadın meclis üyelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutladı.

Kadın meclis üyelerine Toroslar Belediyesi'nin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları'nda yine kadınlar tarafından üretilen hediyeleri takdim eden Başkan Yılmaz; "Eğitimden bilime, kültür,  sanattan spora ve siyasete yaşamın her alanında büyük başarılara imza atan, aile ve toplumun yapı taşı olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" dedi.

"MERSİN'İN EN GÜZEL PAZAR YERLERİ TOROSLAR'DA OLACAK"

Toroslar  Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ilçe genelindeki semt pazarlarında uygulayacakları yeni düzenlemeler ile pazar yerlerinin bölgenin ve Mersin'in en güzel pazarları olacağına dikkat çekti.

Komisyonlardan gelen gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında, Toroslar Belediyesi Zabıta Talimatnamesinin güncellenmesine ilişkin teklif de görüşülerek, oy birliğiyle Plan ve Bütçe ile Çevre ve Sağlık Komisyonları'na havale edildi.

Pazar yerlerinde yapacakları düzenlemelere ilişkin kısa bir bilgi veren Başkan Yılmaz; "Pazar yerleri ile ilgili bir çalışmamız oldu. Meclisimizden bazı mahallelerimizde pazar yerlerinin kurulması noktasında karar aldık ve bununla ilgili çalışma yaptık. Zabıta Talimatnamesinde de pazar yerlerinde yapacağımız düzenlemelere ilişkin uygulamalarımız var. Semt pazarları, vatandaşlarımızın en çok hizmet gördüğü yerler. Burada pazarcılar tarafından verilen hizmetin daha yüksek seviyeye taşınması, ortamın daha temiz ve daha güvenli olması amacıyla bir çalışmamız oldu. Buradaki amaç belediye olarak hemşehrilerimizin daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda alışveriş yapabilmeleri ve pazarcılarımızın kazançlarının artmasıdır. Hedefimiz, Mersin'in ve bölgenin en güzel pazarlarını vatandaşımızın hizmetine sunmak. Hangi mahallede yapılacaksa o mahallenin muhtarı, pazarcılar odamız ve zabıtamızın görüşlerini de ön planda tutarak ortak akılda kararlar aldık" diye konuştu.

Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. Mersin İli, Toroslar İlçesi, 3., 4., 5. ve 8. Etap,  1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'na ilişkin tüm  komisyonların ortak raporu görüşülerek, komisyonlara bir ay ek süre verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Nisan 2021 ayında yapılacak olan meclis toplantı günü, 1 Nisan Perşembe saat 14.00 olarak belirlenirken, toplantı dilek ve temenniler bölümü ile son buldu.