GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDE "SIFIR ATIK" ATAĞI

Haber Tarihi : 14/10/2020

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDE "SIFIR ATIK" ATAĞI

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Hem Doğa Kazanacak Hem De Çevre Bilinci Aşılanacak”

Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir doğa bırakmak amacıyla kolları sıvayan Toroslar Belediyesi, Sıfır Atık Projesi’ni başlattı.

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması ve doğal kaynakların verimli kullanılması amacı taşıyan Sıfır Atık Projesi kapsamında belediye personeline eğitim verilerek, hizmet binalarına geri dönüşüm kutuları yerleştirildi.

Toroslar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Akgül ve Çevre Mühendisleri tarafından verilen eğitimde, atıkların geri kazanılması, ekonomiye katkı sağlaması, kaynağında ayrıştırılması, atık miktarının azaltılması ve doğal kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasının çevre için önemli olduğu üzerinde duruldu. Sıfır Atık Yönetmeliğinde belirtilen 8 renk skalasının da anlatıldığı eğitimde renk ayrımına göre geri dönüşüm kutularının yerleştirildiği ve personelin çalıştığı ortamda kendi çöpünü nasıl ayrıştıracağı anlatıldı. Ayrıca elektrikli ve elektronik atıklar, atık piller, bitkisel atık yağlar, ambalaj atıkları ile sıfır atık uygulamaları ve okullarda Entegre Çevre Bilgi Sisteminin kullanımı konularında personele bilgi de verildi.

Başkan Yılmaz, “Doğayı Korumanın En Önemli Yolu Geri Dönüşüm Bilinci”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Belediye olarak Sıfır Atık Projesinde etkin rol alarak, örnek olmayız” dedi.

“Hepimize emanet olan doğayı korumanın en önemli yolu geri dönüşüm bilincini hayatımızın merkezinde tutmaktır ” diyen Başkan Yılmaz, Öncelikle bu konuda bizler duyarlı olursak hemşehrilerimize geri dönüşümün önemini daha iyi anlatabiliriz. Belediyemiz içerisinde geri dönüşüm kutuları yerleştirildi. Atıkların  bu kutulara ayrıştırılarak atılması konusunda sizlerden hassasiyet bekliyorum” diye konuştu.