GÜNDEM

TOROSLAR’IN AŞÇILIK KURSUNA ALMANYA’DAN DESTEK ZİYARETİ

Haber Tarihi : 09/02/17

İstihdama yönelik hayata geçirdiği çalışmaların ulusal ve uluslararası alanda tanınmasını sağlayan Toroslar Belediyesi’nin günümüzün en gözde mesleklerinden biri haline gelen Gastronomi (Aşçılık) ve Servis Elemanı yetiştirme branşında hazırladığı Projesine, Almanya’dan destek ziyareti geldi.

Projeye hibe desteği sağlamak ve çalışmaları yerinde incelemek üzere Almanya’dan kentimize gelen BILDUNGSWERK (BIWE) firmasının temsilcisi Marco Lietz’i Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Proje Koordinatörü Ahmet Ata ağırladı.

Sequa Firması Proje Koordinatörü Mersin Sorumlusu Abdi Kurt’un da katıldığı ziyarette BILDUNGSWERK (BIWE) firmasının temsilcisi Marco Lietz, ilk olarak kentimizde bulunan yemek firmalarını gezdi.

            Daha sonra Toroslar Belediyesi tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde verilen Gastronomi (Aşçılık) ve Servis Elemanı yetiştirme kursunda eğitim gören kursiyerlerin hem teorik hem de pratik eğitimlerini izleyen Lietz’e Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın da katıldığı öğle yemeğinde yine kursiyerlerin hazırladığı Osmanlı yemeklerinden oluşan lezzetler ikram edildi.

            Yemek ikramının ardından, birinci etapta 3 buçuk ay süren kursları başarıyla tamamlayan 30 kursiyere Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyeleri tarafından sertifikaları takdim edildi.

            Burada bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kursları tamamlayan kişilerin iş ve istihdam hayatına katılacak olmalarının kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

            Toroslar Belediyesi olarak hazırladıkları ilk AB projelerine 2005 yılında aşçılık ve iklimlendirme branşında açtıkları kurslarla başladıklarını kaydeden Başkan Hamit Tuna, bu kurslardan 60 kişinin aşçılık eğitimi aldığını hatırlatarak, projenin sürdürülebilirliğini Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarında (TORTEK) yaptıklarını söyledi.

Başkan Tuna: “2005 yılında başlattığımız ilk AB projesinde aşçılık ve iklimlendirme branşında eğitim vermiştik. Ve bu kurslarda 60 insanımızın aşçılık eğitimi almalarını sağlayarak, iş kapısı oluşturmuştuk. O günden bugüne kadar bu işi sürdürülebilir hale getirdik ve TORTEK kapsamında yapıyoruz. Yunus Emre Kültür Merkezimizi inşa ederken, bin kişiye yemek verilebilecek bir salon ve profesyonel bir mutfakla bezemiştik. Bu yerimizde aşçılık branşını daha geniş kitlelere ulaştırmayı ve daha fazla aşçı yetiştirmeyi amaçlıyoruz. 2005 yılında yapılan ilk projemizin sonunda kursiyerlerimiz bize kızarmış dondurma ikram etmişlerdi bugün de kursiyerlerimizin hazırladığı hünkar beğendi ve Osmanlı pilavı ile yanında taçlandırdıkları soğuk mezelerin tadına baktık. Ellerine,yüreklerine sağlık. Soğan doğramasını bile bilmeyen kursiyerlerimiz buraya gelip beş ülkenin mutfağından sunum yapabilecek bir duruma geldiler .Bu insanlarımız aldıkları bu belgeyle inşallah girişimcilik kurslarını da tamamladıktan sonra kendi iş yerlerinde hizmet verecekler ve ev ekonomilerine de katkıda bulunacaklar.

 

Gastronomi (Aşçılık) ve Servis Elemanı kursumuzu başarıyla tamamlayan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor ve katkılarından dolayı hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kursların devam edeceğini belirten Başkan Tuna, projeyi desteklemek üzere kentimize gelen BILDUNGSWERK (BIWE) firmasının temsilcisi Marco Lietz’le gerekli görüşmeleri yaptıklarını kaydederek: “Alman ekiple görüşmelerimizi yapıyoruz. Özellikle gastronomi branşında birlikte proje üreteceğiz. İşi profesyonel yapan işletmeler ve Lokantacılar Odasıyla da ortak projelerimizi de inşallah önümüzdeki günlerde uygulayacağız” dedi.

Toroslar Belediyesi’nin Gastronomi (Aşçılık) ve Servis Elemanı yetiştirme Eğitimini tamamlayan kursiyerler de meslek öğrenmelerine bir imkan sunan Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek: “En temelden aldığımız bu kurslarda uluslararası mutfakların çalışma biçimlerini öğrendik. Doğru bildiğimiz birçok yanlışın olduğunu ve doğru pişirme yöntemiyle lezzetin daha da kaliteli olabileceğini fark ettik” dedi

Sertifika takdiminin ardından, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, misafirlere slayt eşliğinde projenin detayları hakkında bilgiler verdi.