GÜNDEM

BU KREŞTE MİNİKLER

Haber Tarihi : 01/07/20

KENDİ SEBZE VE MEYVELERİNİ KENDİLERİ YETİŞTİRİYOR

"Toroslar Belediyesi'nin Minik Öğrencileri, Şehrin Merkezinde Doğayla İç İçe Eğitim Alıyor"

Toroslar Belediyesi Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nde eğitim alan öğrenciler, okulun hobi bahçesinde yetiştirdikleri sebzeleri toplamanın heyecanını yaşadı. Minik öğrenciler, ektikleri taze fasulyeleri pişirilmesinin ardından afiyetle yedi.

Toroslar Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi'ne gelen 0-6 yaş grubundaki çocuklar, montessori eğitimin yanı sıra yaşıtlarıyla eğlenme ve sosyalleşme imkanı da buluyor. Minikler, alanında uzman eğitimciler eşliğinde eğlenceli, sanatsal, kültürel ve sportif aktivitelerle dolu bir zaman geçiriyor.

"Organik Ürünlerin Bahçeden Sofraya Ulaşmasına Tanıklık Ediyorlar"

Hobi bahçelerinde fasulyeden domatese, salatalıktan bibere birçok ürün yetiştiriyorlar. Pandemi sürecinde uzun süre okullarından uzak kalan minik öğrenciler, sezon başında kendi elleri ile hobi bahçelerine ektikleri sebze ve meyveleri topladılar.

Toprağa ektikleri tohumların bakımını yaparak büyüme sürecini de yakından gözlemleme fırsatı bulan minikler, bahçeden topladıkları taze fasulyeleri öğle yemeğine hazırladı. Görevliler tarafından pişirilen fasulyeleri öğle yemeğinde afiyetle yiyen minikler, kendi elleriyle topladıkları sebzeyi sofralarında görmenin ve tatmanın mutluluğunu da yaşadı.

"Çocuklarımıza Doğa Sevgisini Aşılıyoruz"

Okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, belediye bünyesinde açtıkları kreşte eğitimin yanı sıra uzman eğitmenler eşliğinde çocukların özgüven ve yaratıcılık kabiliyetlerini de ortaya çıkardıklarını söyledi. 

Çocukların teknoloji çağında genellikle telefon ve bilgisayarla vakit geçirdiğini, bu nedenle onların toprakla bütünleşeceği bir ortam oluşturma çabasında olduklarını kaydeden Başkan Yılmaz; "Kreşimizde hazırladığımız hobi bahçesinde çocuklarımıza doğa sevgisini aşılıyoruz"  dedi.

"Sebze ve Meyveleri İlk Kez Dalında Gören Öğrencilerimiz De Var"

Başkan Yılmaz; "Özellikle çalışan ailelerin huzur ve güven içinde çocuklarını teslim edebileceği bir yuva oluşturduk. Kreşimizde çocuklarımızın toprakla bütünleşeceği, ekip biçeceği bir hobi bahçesi de hazırladık. Çocuklarımız, bu bahçede sofralarına gelen sebze ve meyvelerin nasıl yetiştiğini görüyorlar. Yaşayarak ve gözlemleyerek öğrenme fırsatını elde ediyorlar. Meyve ve sebzeleri ilk kez dalında gören öğrencilerimiz de var. Onların toprakla iç içe olmaları amacıyla bu tür aktivitelerimizi devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.