GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ, KADİR GECESİ’Nİ KUTLADI

Haber Tarihi : 18/05/20

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yayınladığı mesajla hemşehrilerinin ve tüm İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni kutladı.

Bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Başkan Yılmaz; “Sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşandığı on bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ne ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

“Salı’yı Çarşambaya bağlayan gece idrak edeceğimiz mübarek Kadir Gecesi’nde ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan salgından kurtulmak için dualarımızı eksik etmeyelim” diyen Başkan Yılmaz; “Kadir Gecesi, en faziletli ve kutsal gecelerden biridir. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim bu gecede inmeye başladı. Rahmet ve bereket kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gece birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için de fırsattır. Ramazan Bayramı’nın da müjdecisi olan Kadir Gecesi’nin başta değerli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

TOROSLAR’DA KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI

Toroslar Belediyesi, 19 Mayıs Salı gecesi idrak edeceğimiz Kadir Gecesi’nin manevi atmosferini “Toroslar'da Ramazan" programı ile evlere taşıyacak.

Toroslar Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak  program saat 18.45’de başlayacak.

Ramazan ayının başlangıcından bu yana her gün sohbet programları, tasavvuf musiki dinletisi, Meddah, Hacivat ve Karagöz gösterileri ile Ramazan'ın birlik ve beraberlik atmosferinin yaşatıldığı program Kadir Gecesi’nde de özel bir yayınla vatandaşlarla buluşacak. Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’nin konuk olacağı program, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın da vatandaşların evlerine gönül misafiri olmasıyla devam edecek.

Başkan Yılmaz, tüm hemşehrilerinin bu gecenin feyiz ve bereketinden en iyi biçimde yararlanmasını temenni ettiklerini belirterek, Kadir Gecesi’ni tebrik etti.