GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ

Haber Tarihi : 08/04/20

HALK SAĞLIĞINI KORUMAK ADINA DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI

Toroslar Belediyesi, ülke genelinde uygulanan yeni Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri ile ilçe genelindeki fırın ve marketlere yönelik gerçekleştirdiği denetimlerini sıklaştırdı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda; fırın, pastane ve unlu mamuller üreten işletmeler ve marketleri hem denetledi, hem de bilgilendirdi.

Denetimlerde  genel ve kişisel hijyen koşullarına dikkat eden ekipler; ekmeklerin, çıplak el değmeden hazırlanarak ambalajlara konup satışının yapılması, çalışanların boneli ve maskeli olmaları, maskesiz alışveriş yapmak isteyenlere ise izin verilmemesi gibi konularda uyarılarda bulundu.

 Ekipler, ayrıca çalışan personel ile alışveriş yapan vatandaşlar arasında sosyal mesafenin korunması noktasında da dikkat edilmesini istedi.

Esnaftan, Zabıta Ekiplerine Teşekkür

 Esnaflar da yapılan denetimlerden ve verilen bilgilendirmelerden dolayı zabıta ekiplerine teşekkür ederek; bu süreci hep birlikte el ele verip atlatacaklarını ifade ettiler.

Başkan Yılmaz; "Virüse Karşı Tedbirliyiz"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, halk sağlığını korumak adına bu denetimlerin sıklıkla devam edeceğini söyledi.

Başkan Yılmaz; "Bakanlığımızdan yayınlanan genelgeyle pazar yerleri ile marketlere maskesiz girmek yasaklandı. Zabıta ekiplerimiz de ilçemizdeki fırın ve marketlerde denetimler yapıp, bu konuda hem esnafımızı hem de vatandaşımızı uyararak, bilgilendiriyor. Amacımız halk sağlığını  tehlikeye sokacak olumsuzlukların önüne geçmek. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın bu süreçte tedbirlere uymalarını,  alışverişte sosyal mesafelerini korumalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.