GÜNDEM

TOROSLAR ZABITASINDAN MERDİVEN ALTI ÜRETİM BASKINI

Haber Tarihi : 26/03/20

Halkın Sağlığıyla Böyle Oynuyorlar! Evin Damında 150 Kilo Üretmişler

Toroslar Belediyesi, sağlıksız koşullarda kaçak üretim yapıp, halkın sağlığıyla oynayanlara geçit vermiyor. Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, imalathaneye dönüştürülmüş bir evin damında piyasaya sürülmek üzere hazırlanan 150 kilo süt ve süt ürünlerinden oluşan gıda malzemesi ele geçirdi.

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Alsancak Mahallesi'nde merdiven altı süt ürünleri üretimi yapan kayıt dışı bir imalathaneye baskın düzenledi.

Halk sağlığını tehlikeye atacak şekilde gıda imalatı yapıldığı ihbarını değerlendiren ekipler, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte belirlenen adrese giderek Suriye uyruklu M.A. isimli bir vatandaşın evinin damını bir imalathaneye dönüştürdüğünü ve tepsi tepsi yoğurt, kaymak ve tereyağı üretimi yaptığını tespit etti.

Hijyen kurallarının yok sayıldığı depoda kötü koşullarda piyasaya sürülmek üzere hazırlanan 150 kilo süt ürününe tutanakla el konularak, imha edildi. Sağlıksız koşullarda üretim yapan M.A.'ya cezai işlem uygulanırken, kaçak imalathane mühürlenerek faaliyeti sonlandırıldı.

"Halkımızın Sağlığı Her Şeyden Önemli"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yasa dışı faaliyeti engellemek adına denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirterek, "Sağlıksız koşullarda üretim yapanlara asla geçit vermeyeceğiz" dedi.

Başkan Yılmaz; "Önceliğimiz, halkımızın sağlığı. Halk sağlığını korumak adına düzenli olarak sürdürdüğümüz denetimlerin yanı sıra vatandaşlarımızdan gelen ihbarları da anında değerlendirerek gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz. Bu olumsuzluklar aynı zamanda haksız rekabete sebebiyet vermekte ve işini hakkıyla yapan esnafımıza da zarar vermektedir. Bu tür faaliyetlere asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.