GÜNDEM

"BU BADİREYİ EL BİRLİĞİYLE AŞACAĞIZ"

Haber Tarihi : 25/03/20

BAŞKAN YILMAZ, MUHTARLARLA VİDEOKONFERANS YOLUYLA TOPLANTI YAPTI

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yeni Koronavirüs tedbirleri  kapsamında mahalle muhtarlarıyla videokonferans yoluyla görüştü.

Başkan Yılmaz, ilk olarak birim müdürleriyle gerçekleştirdiği videokonferans görüşmesinin ikincisini de mahalle muhtarlarıyla yaptı.

"Önce kendimizi koruyalım ki, temas zincirini kıralım" mesajı veren Başkan Yılmaz, sosyal mesafenin bu süreçteki önemine değindi.

 Salgının önlenmesine yönelik tedbirlerin ele alındığı toplantıda, muhtarların taleplerini tek tek dinleyen Başkan Yılmaz, hizmetlerin koordineli bir şekilde devam etmesi için çalıştıklarını belirterek; "Millet olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bu virüs ülkemize birçok ülkeden sonra geldi. Devletimiz, milletimiz aktif bir şekilde salgınla mücadele ediyor. Biz de ilçemiz genelindeki vatandaşlarımızın toplu kullanım alanlarında ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarımızı en üst seviyeye çıkarttık. Bu online toplantıyı bu nedenle yapıyoruz. Sağlığımız açısından ciddi tehlike arz eden bu salgınla mücadele sürecinde 67 mahalle muhtarımızla bir araya gelerek toplantı yapmamız çok riskli. Temastan uzak durmak için bu süreç atlatılana kadar toplantılarımızı videokonferans sistemi üzerinden gerçekleştireceğiz. Teknolojinin bu imkanından en iyi şekilde yararlanacağız" diye konuştu.

"Büyüklerimize Vefa Borcumuzu Asla Ödeyemeyiz"

Toroslar Vefa İletişim Merkezi'nin faaliyetleri hakkında da muhtarları bilgilendiren Başkan Yılmaz; "65 yaş ve üstü vatandaşlarımız için uygulanan karar kapsamında özellikle ihtiyaçlarını karşılayacak yakınları bulunmayan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Kaymakamlığımızın koordinesinde bir ekip oluşturduk. Vatandaşlarımız, 0850 533 0033 numaralı telefondan ekiplerimizle iletişim kurarak taleplerini iletebilirler. Her zaman olduğu gibi bu zorlu süreçte de vatandaşlarımızın yanlarında olacağız. Bu badireyi hep beraber devletimizle ve milletimizle aşacağız" dedi.