GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ KREŞ SÖZÜNÜ TUTTU!

Haber Tarihi : 21/02/20

"Her şey çocuklarımız için"

Toroslar Belediyesi Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin açılış  kurdelesi kesildi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın seçim öncesinde söz verdiği projelerden biri olan Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

Korukent Mahallesi’nde bulunan kreşin açılışına; Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar İlçe Emniyet Müdürü Zeki Avşar, Toroslar İlçe Müftüsü Mehmet Cingöz, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile duaların okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, seçim öncesi söz verdiği 73 projesinden biri olan kreş ve gündüz bakım evini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Okul öncesi eğitimin, hayatın ilk ve en önemli basamağı olduğu bilinciyle çalışıyoruz" dedi.

BAŞKAN YILMAZ, "OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ"

"Çocuklarımızın, eğitimlerini sağlıklı bir ortamda almaları için kreşimizi okul öncesi eğitime  uygun olarak hazırladık" diyen Başkan Yılmaz, "Toroslar insanımızın en iyisini en güzelini hak ettiğini biliyoruz. Bu eğitim kurumunda çocuklarımıza güvenli, güzel ve kaliteli hizmet vermeyi amaçladık. Çok şükür ki kısa süre içerisinde bu kreşi hizmete açtık. Velilerimizden aldığımız geri bildirimler de olumlu yönde. Bu da bizi mutlu ediyor. Bir şairimizin de dediği gibi: "Çocukların karınlarını ve zihinlerini doyurduğumuz kadar ruhlarını da beslemeliyiz ki verdiğimiz eğitim amacına ulaşabilsin" İşte bizim de amacımız bu. Eğitimi önemsiyoruz. Sorumluluğumuzun bilincinde, en iyi okul öncesi eğitimi vermek ve çocuklarımıza da her açıdan faydalı olabilmek üzere hayata geçirdiğimiz kreşimizin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

KAYMAKAM ŞAHİN'DEN BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR

 Böyle anlamlı bir açılışta yer aldığı için mutluluk duyduğunu ifade eden Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin ise, "Çocukların eğitimlerini doğru ellerde alması çok önemli. Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek'in adını vererek anısını yaşattığı ve ilçemize bu kreşi kazandırdığı için Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum.  Bu güzel adımı takdirle karşılıyorum. Bu vesileyle hayırlı olsun dileklerimi iletir, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim" diye konuştu.

 KREŞİN AÇILIŞ KURDELESİ MİNİKLERLE BİRLİKTE KESİLDİ

Konuşmalarının ardından kreşin açılış kurdelesini;  İlçe Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, şehidin babası Ali Salim Tek ve annesi Sebahat Tek ile okulda eğitim gören minik öğrenciler birlikte kesti.

ŞEHİDİN ANISINA HAZIRLANAN KÖŞE, ŞEHİT AİLESİNİ DUYGULANDIRDI

Toroslar İlçesi'ne bağlı Musalı Mahallesi'nden şehit Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek'in isminin verildiği kreşte şehidin anısına hazırlanan köşe, şehit ailesini duygulandırdı.

Şehidin ailesi Başkan Yılmaz'a şehidin anısını yaşattığı ve her zaman yanlarında olduğu için teşekkür etti.

Başkan Yılmaz; "Bugün huzur içerisinde yaşayabiliyorsak şehitlerimizin kahramanlıkları sayesindedir. Bu yüce mertebeye ulaşmış şehidimizin anısını yaşatmak için kreşimizde bir köşe hazırlattık. Çocuklarımızın da eğitimlerini aldıkları bu kreşin adını taşıyan kahraman şehidimizi tanımalarını istedik. Gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızın bu maneviyatla büyümesini önemsiyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun" diye konuştu.

Daha sonra Başkan Yılmaz, protokol üyeleri ve şehit ailesi ile birlikte minik öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek, eğitimcilerden çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

2 yıl önce Bitlis'te şehit düşen Mersinli Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek'in adının verildiği Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde; 0-6 yaş arasındaki çocuklara alanında uzman eğitimciler eşliğinde eğlenceli, sanatsal, kültürel ve sportif aktivitelerle dolu  bi