GÜNDEM

ARSLANKÖY’ÜN KURTULUŞ MÜCADELESİ

Haber Tarihi : 13/02/20

ŞİİRLERLE ANLATILACAK

Toroslar Belediyesi, Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yılı kutlama hazırlıklarına başladı.

Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık destanı yazarak adını tarihe altın harflerle kazıyan Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlanacak. Birbirinden farklı birçok etkinliğin yer alacağı kutlama programında Arslanköy’ün Kurtuluşu Konulu Şiir Yarışması da düzenlenecek.

 

SON BAŞVURU TARİHİ “26 ŞUBAT”

Milli mücadele ruhunu yaşatmak ve yeni nesillere tarih şuuru kazandırmak amacıyla düzenlenecek şiir yarışmasının başvuruları ise başlamış olup 26 Şubat 2020 Çarşamba günü mesai bitiminde son bulacak. Yarışmaya yaş sınırı olmadan herkes katılabilecek. 1 Mart 1920 tarihinde Arslanköy’ün kurtuluş mücadelesinde kadınıyla, erkeğiyle, genciyle herkesin vatanı ve bayrağı için gözünü kırpmadan nasıl azim ve kararlılıkla savaştığı daşiirlerle gözler önüne serilecek.

 

BAŞKAN YILMAZ: ARSLANKÖY, ADINA YAKIŞIR BİR MÜCADELE VERMİŞTİR

 “Arslanköy Kurtuluş Savaşı’nda adına yakışır bir mücadele vermiştir” diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Çukurova Bölgesinde ilk Kuvayi Milliye hareketi 1 Mart 1920 tarihinde Arslanköyümüzde başlayarak azim ve kararlılıkla bastırılmış ve bize bugünün gururunu yaşatmıştır” dedi.

 

“ŞİİR YARIŞMAMIZA BÜTÜN HALKIMIZIN KATILIMINI BEKLİYORUZ”

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Arkadaşlar, gidip Toros dağlarına bakın. Eğer orada bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ sözüne hatırlatma yapan Başkan Yılmaz, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararıyla o zaman ki adı Efrenk olan kasabamız, düşman işgalinden tamamen temizlenmesinin ardından Arslanköy adını aldı. Arslanköylü halkımız adına yakışır bir şekilde savaşarak bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Biz de verilen bu destansı mücadeleyi düzenleyeceğimiz şiir yarışmasıyla anmak istiyoruz. Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılında düzenleyeceğimiz şiir yarışmamıza bütün halkımızın katılımını bekliyoruz. Zorlu şartlarda zafere ulaşan bu mücadelenin her zaman hatırımızda kalmasını ve tarih şuuru kazandırmak istiyoruz. Bu düşüncelerleUlu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanı için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Birinciye 750 TL, ikinciye 500 TL ve üçüncüye 250 TL’nin verileceği şiir yarışmasının katılım şartları ise şöyle;

•Yarışmaya isteyen herkes katılabilir.

•Elden teslim edilecek olan şiirler A4 kâğıdına yazılmış olacak.

•Şiirlerini elden teslim etmek isteyenler Toroslar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne ya da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bulunan Kültür İşleri Müdürlüğü’ne ulaştırabilirler.

•Elektronik ortamda teslim etmek isteyenler bilgi@toroslar-bld.gov.tr adresine e-mail yoluyla şiirlerini ulaştırabilirler.Aynı zamanda bilgi edinmek için; 0532 693 8803 numarasını arayabilirler.