GÜNDEM

RAUF RAİF DENKTAŞ VE DR.FAZIL KÜÇÜK TOROSLAR’DA TÖRENLE ANILDI

Haber Tarihi : 13/01/17

Ömrünü Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığına adayan, KTTC Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş ile Kıbrıs Barış Harekatının kahramanlarından ve KTTC’nin İlk Cumhurbaşkanı yardımcısı Dr.Fazıl Küçük, vefatlarının yıldönümünde Toroslar’da törenle anıldı.

Toroslar Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Mahallesi’nde kentimize kazandırılan Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava müzesinde düzenlenen anma törenine: Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat, muharip gaziler ile vatandaşlar  katıldı.

KTTC Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş, Kıbrıs Barış Harekatının kahramanlarından ve KTTC’nin İlk Cumhurbaşkanı yardımcısı Dr.Fazıl Küçük ve Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in büstleri ile Kıbrıs barış harekatında kullanılan emtiaların yer aldığı park alanındaki tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından çelenk sunumuyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu yaptı. Konuşmasında, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ve Kıbrıs Türkü’nün  özgürlük mücadelesi lideri Dr.Fazıl Küçük’ü anarak, minnet duygularını ifade eden İnanıroğlu: “Ebediyete intikalinin 5’inci yıldönümünde Kıbrıs Türk halkının, KKTC’nin eşsiz ve ölümsüz lideri kurucu Cumhurbaşkanımız merhum Rauf Raif Denktaş’ı ve ebediyete intikalinin 33’üncü yıldönümünde Kıbrıs Türk’ünün özgürlük mücadelesi lideri Dr.Fazıl Küçük’ü anmak için buradayız. Sevgili Denktaş ve Sevgili Küçük, rahat uyuyun. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle haklı davamızı savunmaya ve devletimizi sonsuza dek yaşatmaya devam edeceğiz. Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere özgürlük mücadelemizin lideri Dr.Fazıl Küçük’ü ve kurucu Cumhurbaşkamız Sayın Rauf Raif Denktaş’ı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İnanıroğlu, Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava müzesini Mersin’e kazandıran Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya da teşekkür etti.

            Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Toroslar Belediyesi olarak yaptıkları her eserde mutlaka bir tema ve konun bulunduğunu belirterek, amaçlarının tarih şuurunu gelecek nesillere en iyi şekilde aşılamak olduğunu söyledi.

            Ömrünü Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığına adayan KTTC Kurucu Cumhurbaşkanı  Rauf Raif Denktaş’ı  ve Dr.Fazıl Küçük’ü rahmet ve minnetle andıklarını belirten Başkan Hamit Tuna: “Hem, Rauf Denktaş ve hem de Dr.Fazıl Küçük, Kıbrıs’ın vatan oluşunda ve bağımsızlık mücadelesinde bayrak olmuş isimlerdir” dedi.

 

 

 

 

Başkan Tuna: “Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Toroslar Belediyesi olarak yaptığımız her eserde mutlaka bir tema var. Fetih 1453 parkı, Anıttepe Parkı, Mehmetçik parkı, Anafartalar Parkı gibi. Hepsinde ayrı bir temayı işledik. Amacımız, gelecek nesillere tarih şuurunu aşılamak. Bu topraklarda yaşamak zor, dünde zordu, bugün de zor, yarın da zor. Kıbrıs, bir anlamda en zor olan yerlerden bir tanesi.Türkler, hiçbir zaman manda ve himaye altında olmamışlar ve hep bağımsız yaşamışlardır. Ömrünü Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığına adayan Dr.Fazıl Küçük’ü vefatının 33’üncü yıldönümünde anmak için bir araya geldik. Kıbrıs Türk’ünün özgürlüğüne kavuşması için büyük uğraş veren KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş ve Dr.Fazıl Küçük, Kıbrıs’ın vatan oluşunda ve bağımsızlık mücadelesinde bayrak olmuş değerlerdir. Lakabı ‘Toros’ olan merhum Denktaş’ı, adıyla özdeşleşen Torosların fahri hemşehrisi olarak görüyoruz.Gücü nispetinde mücadelenin bayraktarlığını yapmış, insanın uyandırılmasında çok önemli katkı sağlamış Dr. Küçük’ü de rahmet ve minnetle anıyorum. Kıbrıs’ın kolay elde edilmediğini de genç nesillerimizin belleklerin kazımamız lazım. Şu anda da Cenevre’de Kıbrıs ile ilgili müzakerelerin devam ettiği süreçte, Kıbrıs’ın kolay vatan olmadığının ispatı, buradaki muharip gazilerimizdir Bu değerlerimizi unutmamalı ve unutturmamalıyız. Unutursanız kaybedersiniz .Kaybederseniz bir daha asla bulamazsınız. Onun için tarihimizde hangi değer varsa Toroslar Belediyesi olarak o ismi asla unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu vesileyle bu toprakları vatan yapan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Tören Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından Rauf Raif Denktaş Anıtı önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.