TOROSLAR'IN KAR FESTİVALİ BU HAFTA SONU YAPILACAK

Haber Tarihi : 29/01/20

Toroslar Belediyesi'nin, Mersin'de ilk kez Arslanköy Yaylası'nda düzenleyeceği Kar Festivali, beyazlar içinde bambaşka bir hafta sonu yaşatacak.

Toroslar Belediyesi’nin Elazığ’da yaşanan deprem felaketi sebebiyle ertelediği Kar Festivali, 01-02 Şubat 2020 tarihlerinde Arslanköy’de gerçekleşecek.

Toroslarda Kış Da Güzel” sloganıyla Toroslar’ın yaylalarının kış aylarında da beyaza bürünerek güzel manzaralar oluşturduğuna vurgu yapılan Kar Festivali ile çocuk, genç, yaşlı herkes bir araya gelerek, kış sporlarının, eğlencenin ve açık hava etkinliklerinin tadını çıkaracak.

01 Şubat Cumartesi ve 02 Şubat Pazar Günü olmak üzere iki gün sürecek festivalde; Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası, Kızaklı Kayak, Buz Heykel Sergisi, Kayaklı Koşu, Kardan Adam Yarışması, Snowboard, Yamaç Paraşütü ve animasyon gösterileri ile dolu dolu bir hafta sonu geçirilecek.

FESTİVAL'DE 'EYPİO' RÜZGARI ESECEK

Rap müziğin sevilen ismi EYPİO, festivalin ikinci gününde 02 Şubat 2020 Pazar günü saat 13.00'da festival alanında sevenleriyle buluşacak. 'Günah Benim' şarkısının yanı sıra Türk spor tarihinde büyük iz bırakan efsane halterci Naim Süleymanoğlu'nun yaşamını anlatan 'Cep Herkülü; Naim Süleymanoğlu filmine özel hazırladığı 'Naim' şarkısı ve Çukur dizisi için hazırladığı 'Gömün Beni Çukura' adlı şarkısı ile tanınan EYPİO, Mersinlilere karda müzik ziyafeti yaşatacak. Festivalde, bölge esnafı da açılacak stantlarda yöresel ürünlerinin satışını da yapabilecek.

BAŞKAN YILMAZ: "BU HAFTA SONU KAR FESTİVALİMİZDE BULUŞALIM"

Elazığ'da yaşanan depremin hemen ardından erteledikleri Kar Festivali'ni bu hafta sonu gerçekleştireceklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Mersin'de ilk kez Arslanköy Yaylamızda gerçekleştireceğimiz Kar Festivali'ne saatler kala yaşanan depremin hemen ardından festivalimizi erteledik. Vatandaşlarımız hayatını kaybetmiş, birçok da yaralımız varken festival yapmamız mümkün değildi. Festivalimizi bu hafta sonu 01 Şubat Cumartesi günü ve 02 Şubat Pazar günü yapacağız. Tüm halkımızı Arslanköy’e bekliyoruz. 7'den 70'e herkes, festivalimizde hem karın, hem de birbirinden renkli etkinliklerle Toroslar'ın eşsiz güzelliğinin tadını çıkaracak" şeklinde konuştu.

Toroslar Belediyesi Kar Festivali Programı şöyle;

1 Şubat 2020 Cumartesi

10.00 -16.00 Kızaklı Kayak

11.00 -16.00 Kar Voleybolu Müsabakaları

Snowboard

Yamaç Paraşütü

Kayaklı Koşu (Alp Disiplini)

12.00 Festival Açılışı

14.00 Kardan Adam Yarışması

2 Şubat 2020 Pazar

09.30 Kar Voleybolu Play Off Müsabakaları

10.00 -16.00 Kızaklı Kayak

11.00 -16.00 Snowboard

Yamaç Paraşütü

Kayaklı Koşu (Alp Disiplini)

13.00 EYPİO Konseri

14.45 Kar Voleybolu Final Müsabakaları (Erkekler)

15.20 Kar Voleybolu Final Müsabakaları (Kadınlar)

16.00 Ödül Töreni

ÜCRETSİZ SERVİS KALKACAK

Ayrıca festival günü sabah saatlerinde vatandaşlar, kentin dört ayrı noktasından servislerle ücretsiz olarak festival alanına ulaştırılacak.

1-2 Şubat 2020 Toroslar Kar Festivali Servis Saat ve Güzergâhları;

Çukurova Mahallesi Arslanköylüler kahvesi önü saat 09.00

Mezitli Eski Belediye Binası saat 09.00

Eski otogar saat 09.00

Sayapark AVM saat 09.00