GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ, YAYLALARDA KAR MESAİSİ YAPTI

Haber Tarihi : 09/01/20

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kentte etkili olan sağanak yağışların ardından ilçe merkezinin yanı sıra yüksek kesimlerde bulunan mahallelerde de incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

Esnaf ve mahalle sakinlerinin memnuniyeti ile karşılanan Başkan Yılmaz, yağışların ilçe genelinde ciddi hasarlara neden olmamasının sevincini yaşadıklarını belirtti.

Yaptığı mahalle ziyaretlerinde mahalle sakinleriyle sohbet ederek evlerinin ihata duvarı ve bahçelerinde bir hasar olup olmadığını da soran Başkan Yılmaz, bu gibi durumla karşılaşan vatandaşların belediyeye ya da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) başvurabileceklerinin bilgisini de verdi.

"Vatandaşımızın Huzuru ve Refahı İçin Çalışıyoruz"

"Kış aylarının başından beri oluşturduğumuz acil müdahale ekibimiz, Mersin'de 'Kırmızı Kod' alarmı verilmesiyle harekete geçti" diyen Başkan Yılmaz, "Teknik birimlerimizden oluşturduğumuz ekibimiz, bu süreçte koordineli çalışarak vatandaşlarımızın taleplerine anında müdahale etti. İlçemiz genelinde gerek yol açımı, su tahliyesi ve temizliği yaparak en önemlisi de kar yağışının etkili olduğu yaylalarımızda mağdur olan vatandaşlarımızın hastaneye ulaşımı konusunda ekibimizle büyük bir sorumluluk üstlendik. Aynı sorumlulukla vatandaşımızın huzuru ve refahı için gece gündüz aralıksız çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kar kalınlığının yer yer 2 buçuk metreyi bulduğu yaylalarda ekiplerin karla mücadele çalışmalarını da yakından takip eden Başkan Yılmaz, yolda mahsur kalan vatandaşların kurtarma çalışmalarına da eşlik etti.

Toroslar Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışının etkili olduğu ilçenin yüksek kesimlerindeki mahallelerin yol güzergahlarının yanı sıra özellikle okullar, otobüs durakları ve trafiğin yoğun olarak kullanıldığı yerlerde de yol açma çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.