3 OCAK MERSİN’İN KURTULUŞU KONULU ŞİİR YARIŞMASI’NIN BAŞVURULARI BAŞLADI

3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Konulu Şiir Yarışmasının 4.'sü Yapılacak

Yarışmanın amacı: Mersin’in düşman işgalinden kurtuluş gününü anlatan, o günkü duygu ve düşünceleri yansıtan, mücadele ruhunu çağrıştıran şiirler ile Mersin’imizin ve ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş anını yeni nesillere, manevi bir hazla şiirsel bir anlatımla aktarmak.

Yarışma Şartları

KONU: 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu konulu şiir

1-Yarışmaya; Juri üyeleri ve bunların yakınları dışındaki 18 yaşın üzerindeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes katılabilir.

2-Yarışmaya gönderilecek olan eserler; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın dayandığı temel görüş ve ilkelerle, Cumhuriyetin niteliklerini benimsetici ve bu görüş ve ilkelere uygun düşünce tarzına, dünya görüşüne, yaşam tarzına aykırı olamaz. Seçilen şiir içerikleri; her hangi bir siyasi görüşü övücü veya eleştirici olmamalı, müstehcen, manasız ve ticari bir gaye taşımamalıdır. Eserler Türkçe olarak yazılmalı, imla kurallarına uygun olmalı ve daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yerde yayınlanmamış olmalıdır.

3-Yarışmaya gönderilecek ŞiirlerA-4 sayfa büyüklüğünde 12 Punto, 1,5 satır aralığında, en az 1 en fazla 2sayfa olacak şekilde yazılmalıdır.

Yarışma şiirlerinin gönderileceği adresler: mersinyazarlardernegi@gmail.com veya 0 532 771 11 91 Whatsapp hattına gönderilecek.

4- Her yarışmacı bir tek şiirle yarışmaya katılabilir.

5-Yarışmacı, kimliğini, açık adresini, telefonunu ve kısa özgeçmişine ait sayfa ile birlikte;yarışma şiirinin yazılı olduğu sayfayı internet ortamında 3.maddede belirtilen adreslere gönderecektir.

6-Eserler, kovid-19 salgınından dolayı elden, posta yada kargo ile teslim edilmeyecektir.

7-Gönderilen eserlerin kitap-dergi, gazete Internet, tv ve dijital ortamlardayayınlanma hakkı;Telif hakkı istenmeksizin, Mersin Yazarlar Derneği(MYD) ve Toroslar Belediyesi’ne aittir. Her iki kurumda ayrı ayrı bağımsız olarak yayın yapabilir.Eser sahibi yayınla ilgili her hangi bir hak iddia edemez. Gönderilen eserler iade edilmez.

8-Şiir yarışmasına son katılım tarihi  18/ 12 /2020mesai bitimidir. Bu tarihten sonra gönderilen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

9- Şartlarına uymayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

10-Yarışma sonucu 3 Ocak 2020 tarihinden önce yapılacak etkinlik veya internet ortamında yarışmacılara duyurulacaktır.

11-Yarışmayı düzenleyen kurumlar, her hangi bir neden göstermeksizin yarışmayı iptal edebilir.

12-Tüm yarışmacılar yukarıdaki şartları kabul etmiş olarak yarışmaya katılılar.

Yarışma Ödülleri:

Birinciye,Tam Altın

İkinciye,Yarım Altın

Üçüncüye, Çeyrek Altın

Ve Mansiyon Ödülleri…

Eserlerin Teslim Edileceği Adres:mersinyazarlardernegi@gmail.com veya 0 532 771 11 91 Whatsapp hattına gönderilecek.İletişim: TEL: 0.324 336 76 89 / GSM: 0532.771 11 91

Haber Tarihi : 02/11/2020